Milieuvriendelijke graffiti

Milieuvriendelijke graffiti komt tegenwoordig in verschillende vormen voor. In eerste instantie is er bijvoorbeeld de zogenaamde reverse graffiti. Bij deze vorm van graffiti ontstaan patronen op een muur door deze slechts selectief op bepaalde plaatsen schoon te maken.

Deze methode werd lange tijd uitsluitend gebruikt door amateurs, maar tegenwoordig maken zelfs professionele reclamebureaus er gebruik van. Een voorbeeld van reverse graffiti is bijvoorbeeld het met de vingertoppen schoonmaken van een raam. Op deze manier kunnen tekeningen gemaakt worden zonder dat er schadelijk stoffen worden gebruikt. Opvallend is wel dat er ook bij deze vorm van graffiti een vergunning dient te worden aangevraagd.

Mos en clean graffiti

Mos en clean graffiti zijn de meest voorkomende vormen van milieuvriendelijke graffiti. In het eerste geval wordt er gewoon gebruik gemaakt van een mengsel van mos en is het afwachten geblazen tot deze verder uitzet. Op deze manier kunnen heel bijzondere werken worden verwezenlijkt die vaak een parel zijn voor het oog. Daarnaast is mos graffiti zowel geschikt voor grote als voor kleine projecten waardoor iedere kunstenaar er gebruik van kan maken. Naast mos graffiti is er ook nog de zogenaamde clean graffiti. Bij deze vorm van graffiti wordt er gewoon gebruik gemaakt van hogedrukreiniger in combinatie met een eerder aangemaakt logo. Typerend voor milieuvriendelijke graffiti is niet alleen dat ze geen schade toebrengen aan het milieu, daarnaast zijn ze ook nog eens zeer eenvoudig te verwijderen!

Verwijderen van milieuvriendelijke graffiti

Iedereen kent het wel, er is graffiti aangebracht op uw gevel en u krijgt deze maar niet verwijderd. Bijgevolg dient u een beroep te doen op een gevelreiniger met alle kosten van dien. Het hoeft echter niet altijd zo te gaan. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van milieuvriendelijke graffiti is dit namelijk allemaal niet nodig. Deze speciale vorm van graffiti kan immers gewoon verwijderd worden met behulp van een borstel en een emmer in combinatie met azijn en afwisselen of soja. De aangebrachte graffiti wordt hierdoor snel en efficiënt verwijderd zonder het risico te lopen de ondergrond te beschadigen.

Graffiti laten verwijderen?

Bent u het slachtoffer geworden van vandalisme met graffiti? Dat is natuurlijk bijzonder vervelend. Hoewel graffiti in eerste instantie een vorm van expressie is en door velen wordt aanzien als kunst is het zo dat dit steeds vaker wordt aangegrepen om gewoon schade aan te brengen aan gebouwen en monumenten. Wanneer u met dergelijke schade te maken krijgt is het echter steeds mogelijk om deze te laten verwijderen.

Door een beroep te doen op een gevelreiniger zorgt u er voor dat uw gevel er in geen tijd weer als nieuw uit komt te zien en dat zonder dat u rekening dient te houden met extra kosten. Bent u op zoek naar een dergelijke partij die dit voor u kan verwezenlijken? Aarzel dan niet langer en kom er snel alles over te weten op de pagina vrijblijvend advies.

Wat kost gevelreiniging?

Achterhaal de exacte kosten voor het verwijderen van graffiti door gebruik te maken van onze offerte service. Laat uw gegevens achter en kom direct in contact met specialisten. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook deze pagina’s:

> Graffiti
> Graffiti en de gezondheid
> Graffiti en de wetgeving
> Graffiti en preventie
> Graffiti en verfsoorten
> Graffiti geschiedenis
> Graffiti soorten
> Graffiti verwijderen
> Graffiti verwijderen beton
> Graffiti verwijderen glas
> Gebruikt materiaal
> Gevelreiniging
> Illegale graffiti
> Is graffiti kunst?
> Is graffiti vandalisme?
> Zelf graffiti verwijderen
> Offertes