Muren reinigen en impregneren

Wellicht herkent u het wel: lelijke witte vlekken op buitenmuren van woningen. Vaak gaat het om zoutuitbloei, maar soms ook om kalkaanslag. Over het algemeen zijn zoutvlekken op de muren eenvoudiger te verwijderen dan kalkvlekken.

Wat te doen tegen witte aanslag?

Zoutvlekken zijn doorgaans redelijk goed in water op te lossen. U kunt de witte aanslag dan goed weg krijgen met stromend water en wat schrobben. Mocht dat niet helpen dan gaat het waarschijnlijk om kalkaanslag, en niet om zoutuitbloei. Er zijn dan sterkere maatregelen nodig, zoals zandstralen of chemische reiniging. Een andere mogelijkheid is nog het in zuur oplossen van de kalk. U moet dan echter wel oppassen dat het zuur geen lelijke vlekken achterlaat, want dan schiet u er immers weinig mee op. Impregneren van de buitenmuren helpt ook tegen vochtproblemen.

Wat kosten de behandelmethodes?

Wanneer verwijdering middels water afdoende is, bent u goedkoop uit; water kost immers slechts €0,001 euro per liter. Als dat niet voldoende blijkt te zijn, is er nog de mogelijkheid tot zandstralen of chemische reiniging, de kosten daarvoor bedragen circa €15 euro per m2.

De kosten voor de methode om middels zuur de vlekken te verwijderen verschillen erg per situatie, het is dus raadzaam om advies in te winnen over de werkelijke kosten. Ook voor vochtbestrijding is het mogelijk om een gevelreiniger in te schakelen.

Voordelen gevelreiniger

Een gevelreiniger inhuren zal u voordelen opleveren. Het is goed om te ontdekken welke voordelen er zijn. Een gevelreiniger maakt het mogelijk om ervoor te zorgen dat een huis haar waarde blijft behouden. Zo zijn er nog meer redenen.

De waarde van uw huis

Als u de gevel van uw huis goed onderhoud dan is het mogelijk om de waarde van uw huis niet te laten dalen. Het is goed om te ontdekken dat het zelfs kan helpen om de waarde van uw huis te laten stijgen. Een mooi huis verkoopt nu eenmaal een stuk beter in alle markten. Een huis met mooie drogen muren biedt echter nog meer voordelen.

Droge muren

Als uw woning mooie en droge muren heeft dan betekent dit ook dat ze een hogere isolerende functie hebben. Een drogere woning zorgt er voor dat de stookkosten lager zijn dan wanneer uw muren een stuk vochtiger zijn. Ook kunt u een vochtbestrijder inhuren om vochtige muren tegen te gaan. Een gevelreiniger inhuren kan dan helpen en zijn er meerdere opties die u hebt.

Een vakman inhuren?

Door een gevelreiniger in te huren haalt u iemand in huis, die weet wat hij doet. Een vakman en een specialist. Hij kan de klus sneller klaren dan wanneer u het zelf zou doen en heeft deze specialist alle tools en gereedschap al bij zich. U hoeft zelf niet langdurig te gaan schrobben met het verkeerde schoonmaakmiddel op uw gevel. Waarbij u misschien wel op een onveilige ladder staat. U krijgt een beter eindresultaat en dat is natuurlijk van groot belang om voor vele jaren te genieten van een mooie en schone gevel.

Door een beroep te doen op een gevelreinigingsbedrijf zorgt u er voor dat uw gevel er in geen tijd weer als nieuw uit komt te zien en dat zonder dat u rekening dient te houden met extra kosten. Bent u op zoek naar een dergelijke partij die dit voor u kan verwezenlijken? Aarzel dan niet langer en kom er snel alles over te weten op de pagina vrijblijvend advies.

Wat kost gevelreiniging?

Achterhaal de exacte kosten voor het verwijderen van graffiti door gebruik te maken van onze offerte service. Laat uw gegevens achter en kom direct in contact met specialisten. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.