Graffiti soorten

Door de jaren heen zijn er verschillende soorten graffiti in het straatbeeld verschenen. Wij zetten ze graag even voor u op een rijtje:

De Tag:
De eerste soort graffiti die we bespreken is de zogenaamde tag. Dit is doorgaans niet meer of minder dan een gekleurde naam, een korte tekst of een kleine afbeelding.

Throw up:
De throw up wordt aanzien als de eenvoudigste vorm van een graffiti-tekening. Een dergelijke tekening bestaat doorgaans uit amper 2 of 3 kleuren en vond haar oorsprong in de tijd dat graffiti verboden was. Artiesten moesten steeds sneller spuiten omdat ze niet gevat mochten worden.

Piece:
Een piece is één van de grootste vormen van graffiti. Deze kan zomaar een groot stuk van een muur of zelfs een complete muur inpalmen. Kenmerkend voor dergelijke realisaties is dat ze doorgaans uit een ruim aanbod aan kleuren bestaat en er behoorlijk indrukwekkend uitziet.

De stamp:
De stamp is een vorm van graffiti die sterke gelijkenissen vertoont met de throw up, alleen beschikt het over een modernere uitstraling. Door middel van schaduwen en lijnen in de tekening vertoont het vaak een driedimensionaal karakter.

Wholecare:
Dit is de eerste vorm van illegale graffiti. Dergelijke graffiti wordt aangebracht op voertuigen zoals een tram, bus of trein, maar ook de metro is vaak een doelwit.

Fresh:
Veel artiesten die reeds de nodige ervaring hebben met graffiti kiezen er voor om naar aanleiding van een belangrijke gebeurtenis een zogenaamde fresh te maken. Deze tekening is steeds waarheidsgetrouw en bijgevolg gebaseerd op een echte gebeurtenis. De tekeningen bestaan doorgaans uit een combinatie van mensen en voorwerpen of omgevingen.

Toy:
Een toy is de benaming voor slecht gespoten werken. Het is de benaming voor slechte graffiti die over mooie werken werd aangebracht, maar het is eveneens de naam voor het spuiten van lelijke tekeningen op plaatsen waar mooie graffiti kon worden aangebracht.

Getting up:
Graffiti ’s nachts spuiten wordt vaak gedaan op illegale plaatsen. Het betreft soms een mooi werk, maar vaak gaat het om een daad van vandalisme.

Crossing out:
Wanneer er ruzie ontstaat tussen verschillende graffiti-kunstenaars dan kan er sprake zijn van een crossing out. In dit geval gaat men graffiti spuiten over elkaars bestaande werken, vaak met alle gevolgen van dien.

Wat kost gevelreiniging?

Achterhaal de exacte kosten voor het verwijderen van graffiti door gebruik te maken van onze offerte service. Laat uw gegevens achter en kom direct in contact met specialisten. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Graffiti laten verwijderen?

Bent u het slachtoffer geworden van vandalisme met graffiti? Dat is natuurlijk bijzonder vervelend. Hoewel graffiti in eerste instantie een vorm van expressie is en door velen wordt aanzien als kunst is het zo dat dit steeds vaker wordt aangegrepen om gewoon schade aan te brengen aan gebouwen en monumenten. Wanneer u met dergelijke schade te maken krijgt is het echter steeds mogelijk om deze te laten verwijderen. Door een beroep te doen op een gevelreinigingsbedrijf zorgt u er voor dat uw gevel er in geen tijd weer als nieuw uit komt te zien en dat zonder dat u rekening dient te houden met extra kosten. Bent u op zoek naar een dergelijke partij die dit voor u kan verwezenlijken? Aarzel dan niet langer en kom er snel alles over te weten op de pagina vrijblijvend advies.

Bekijk ook deze graffiti pagina’s:

> Graffiti
> Verfsoorten
> Geschiedenis
> Graffiti verwijderen
> Graffiti verwijderen beton
> Graffiti verwijderen hout
> Graffiti verwijderen steen
> Tips
> Bekladding
> Gevelreiniging
> Is graffiti kunst?
> Is graffiti vandalisme?
> Waarom graffiti?
> Offertes